Ulos – Ut – Out!

Ulos – Ut – Out! – kansainvälinen ulkona oppimisen suurtapahtuma järjestetään 5.-6.6.2017 Turussa ja Sauvossa. Tätä ainutkertaista tapahtumaa ei kannata jättää väliin!

Ilmoittaudu nyt – edulliset Early Bird -hinnat voimassa 31.3. asti!  Koko ohjelma nyt 230 €, opiskelijat vielä tästäkin edullisempaan hintaan. Tutustu tarkemmin osallistumismaksuihin ja ohjelmaan.

Kaikille tapahtumaan osallistuville jaetaan lisäksi upouusi huhtikuussa julkaistava ulkona oppimisen vinkkikirja Ilmiöt ihmeteltäviksi, toimittaneet Anna Kettunen ja Aulikki Laine, julkaisija PS-kustannus.  

 

Alustava käsiohjelma / Preliminärt program / Preliminiary program (pdf)

IlmoittautuminenAnmälningRegistration

Tapahtuma maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa tai luottokortilla tai voit jättää verkkolaskuosoitteen.

 


Pääpuheenvuorot Turun linnassa 5.6.2017

Simon Beames

Kirsti Lonka (Kuva Liisa Takala)

Emilia Fägerstam

  

 


”Educating generation Z”
Dr. Simon Beames, The University of Edinburgh Senior Lecturer in Outdoor Learning, Teaching and Leadership (ETL)

”Miksi ihmisen mieli ja aivot voivat hyvin liikkeessä ja ulkona? Ympäristön merkitys oppimiselle”
Kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka, Helsingin yliopisto

”Olika dimensioner av lärandet i uteundervisningen ”
Emilia Fägerstam, PhD och lektor i pedagogik med inriktning på ämnesdidaktik/utomhusdidaktik, LInköpings Universitet


Tapahtuma alkaa seminaarilla Turun linnassa ja jatkuu lukuisissa työpajoissa eri puolilla Turkua sekä leirikeskus Ahtelassa Sauvossa.

Tapahtuman teemana on suomalainen luonto oppimisympäristönä ja se toteutetaan suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Osallistujiksi odotetaan opetus-, sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisia, opiskelijoita ja näiden kanssa luonnossa yhteistyötä tekeviä eri alojen ammattilaisia sekä muita aiheesta kiinnostuneita.

Ohjelman aiheet vaihtelevat historiasta tulevaisuuteen, metsästä mereen ja kaupunkiympäristöön. Luonnosta saatava hyvinvointi, kestävä elämäntapa, osallisuus ja vaikuttaminen ovat myös kantavia aiheita. Tapahtumassa saa uusia näkökulmia turvalliseen luonnossa tapahtuvaan kasvun tukemiseen, opetukseen ja oppimismenetelmiin, kuten draamaan, musiikkiin, seikkailuun, tutkimukseen, taiteeseen ja kädentaitoihin.

Ulos – Ut – Out! yhdistää ensimmäistä kertaa neljä valtakunnallista tapahtumaa eli Seikkailukasvatuspäivät, Ympäristökasvatuspäivät, Kasvatus metsässä -foorumin ja Mitt i naturen -tapahtuman. Myös muut tahot ja tapahtumat voivat tulla osaksi suurtapahtumaa, niin järjestäjinä kuin osallistujinakin. Ulos – Ut – Out! on osa Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 ohjelmaa.

Nimensä mukaisesti Ulos- Ut – Out! tapahtumassa ollaan paljon ulkona: runsaan ja monipuolisen ulkotyöpajatarjonnan lisäksi tarjolla on esimerkiksi lounas Aurajoen rannalla, illallinen nuotiotulien ääressä, lintu- ja lepakkoretket ja yönkin voit viettää ulkona riippumatossa, omassa teltassa tai vaikkapa puolijoukkueteltassa. Tervetuloa mukaan!

Etsimme myös tapahtumalle yhteistyökumppaneita ja tukijoita. Ulos – Ut – Out! tehdään yhdessä!

Lisätietoja näiltä sivuilta, sähköposti: info(at)ulos2017.fi, Facebookista ja Twitteristä.