10:45-12:15 Luennot II (FIN)

Ahtela
Ti / Tu 6.6.2017

Luennot / Föreläsningar / Lectures II (FIN)
10:45-12:15

10:45 Case Forest – Miten metsä taipuu ilmiöksi yläkoulun projekteissa? (FIN)
Anni Autere-Kesti, Etäkoulu Kulkuri

Esittelen Case Forest – Metsä monialaisena oppimisympäristönä -täydennyskoulutushankkeen, sen sisällöt, etenemisen ja sen aikana saatuja tuloksia.
Anni Autere-Kesti on Etäkoulu Kulkurin suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, jolla on usean vuoden kokemus verkko- ja etäopetuksesta, sekä ilmiöprojekteista. Koordinoin myös opettajien ilmiöpohjaisia täydennyskoulutushankkeita.

11:15 Koulujemme lähivedet – lähivesien tutkimista, osallistavaa oppimista (FIN)
Merja Haliseva-Soila, Varsinais-Suomen ELY-keskus

Koulujen lähivesien tutkimisen ja osallistavan ulkona oppimisen toimintamalli. Saatavilla esite, esittelyssä aineistoja, esimerkkejä tulosten raportoinnista sekä opettajien kokemuksia.
Merja Haliseva-Soila on Lounais-Suomen ympäristökasvatusyhteistyön puheenjohtaja ja Lounais-Suomen ympäristöohjelman koordinaattori. Molemmissa rooleissa tavoitteena edistää lähivesien tuntemusta, niiden suojeluun innostamista ja ihmisten ympäristösuhteen kehittymistä.

11:45 Luonnon päivä kouluissa ja päiväkodeissa (FIN)
Riku Lumiaro, Suomen ympäristökeskus

Suomen päiväkodit ja koulut viettivät toukokuussa 2017 ikiomaa Luonnon päivää. Tule kuulemaan  miten haaste otetiin vastaan. Mitä kaikkea luonnossa tehtiin yhden päivän aikana 17.5.2017?