Infokirje

Tämä kirje on lähetetty kaikille tapahtuman osallistujille sähköpostitse, ota yhteyttä info@ulos2017.fi

Tervetuloa ulkona oppimisen suurtapahtumaan Turkuun ja Sauvoon 5.-6.6.2017

Meitä on yhteensä 500. Ulos – Ut – Out! tehdään yhdessä!

Tähän kirjeeseen on koottu paljon tietoa tapahtuman käytännön järjestelyistä. Seuraa myös tapahtuman verkkosivuja www.ulos2107.fi. Tapahtuma löytyy myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista.  Huomioithan, että ilmoittautumisaika on päättynyt ja monet työpajat ovat täysiä. Ilmoittautuminen tapahtumaan on sitova ja osallistumismaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan.

Keskustelu Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa: #ulos2017

YLEISTÄ

Saapuminen ja kulku tapahtumassa: Tapahtuma alkaa Turun linnassa 5.6. klo 10. Suosithan julkisia liikennevälineitä ja kimppakyytejä. Parkkipaikkoja Turun linnan läheisyydessä ja nuorisoleirikeskus Ahtelassa on rajoitetusti! Kimppakyytejä voi tiedustella tai kyytiä tarjota vaikkapa Ulos – Ut – Out! Facebook sivulla: www.facebook.com/ulos2017.fi. Tapahtuman yhteiskuljetuksiin on pitänyt varata paikka ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä  poislukien yhteiskuljetuksia joihinkin työpajoihin Turussa. Mikäli kuljetustarpeesi on ilmoittautumistilanteesta muuttunut, olethan pikaisesti yhteydessä järjestäjiin.

Lisätieto saapumiseen liittyen: Suomen ympäristöopisto SYKLI järjestää opiskelijoille bussikuljetuksen Helsingistä Kiasman edestä Turun Linnaan maanantaina 5.6.2017 klo 7:45 – 9:45. Mukaan kyytiin mahtuu muitakin tapahtumaan tulijoita. Ilmoittaudu bussikuljetukseen lähettämällä sähköpostia Outi Hallikaiselle, outi.hallikainen@sykli.fi. Kuljetus on maksuton, paikkoja rajoitetusti.

Partioaitta myy riippumattoja tapahtumassa maanantaina Linnan puistossa ja tiistaina Minimessuilla sekä verkkokaupassa (alekoodi lähetetty osallistujille sähköpostitse) alennettuun hintaan: Yhden hengen riippumatto (Ticket to the Moon hammock single + köydet) 42,90€ ja  Kahden hengen riippumatto (Ticket to the moon hammock double + köydet) 49,90€

Käsiohjelma julkaistaan vain sähköisenä ja se on ladattavissa puhelimelle/tabletille ja itse tulostettavaksi etusivulla: www.ulos2017.fi. Puhelimelle/tabletille ladatun käsiohjelman selaaminen ei vaadi verkkoyhteyttä.

Nimilappu: tapahtuman infoon ilmoittautuessasi saat nimilapun, joka oikeuttaa liikkumiseen tapahtumapaikoilla ja tapahtuman ruokailuihin. Turun linna on tapahtuma-aikaan avoinna myös turisteille, joten on tärkeää erottautua nimilapulla tapahtuman osallistujaksi. Nimilappuun on merkitty henkilökohtaiset ohjelmavalinnat, seminaarien ja työpajojen sijainnit, varaamasi majoitusvaihtoehto sekä iltaohjelma ja aamiainen Ahtelassa, mikäli ne on lunastettu.

Varusteista: Kaikki Ahtelassa yöpyjät tarvitsevat mukaan makuupussin, omassa tai puolijoukkueteltassa yöpyjät myös makuualustat. Pukeudu säänmukaisiin ulkoiluvaatteiisiin, sillä suurin osa ajasta vietetään ulkona. Huomioi myös, että kesäillat saattavat olla yllättävän viileitä. Työpajojen vetäjät ohjeistavat osallistujia, mikäli yksittäisiin työpajoihin tarvitaan erityisiä varusteita tai etukäteisvalmistautumista. Ahtelan leirikeskuksessa on uinti- ja saunomismahdollisuus. Isot matkatavarat voi jättää sekä Turun linnassa, että Ahtelan leirikeskuksessa päiväksi säilytykseen. Päivän aikana tarvittavat tavarat, kuten vaikkapa vesipullo kulkevat kätevästi mukana pienemmässä päivärepussa.

TURUN LINNA MAANANTAINA 5.6.2017 klo 8:00-17:30

osoite: Linnankatu 80, 20100 Turku >Turun linna sijainti ja kulkuyhteydet  * Turun kaupungin joukkoliikenteen reittiopas löytyy osoitteesta www.foli.fi

Info-piste, ilmoittautuminen ja avajaiset: Ilmoittautuminen tapahtuu Infopistessä Turun linnan pääporttien edessä klo 8-11 ja klo 11 eteenpäin pääporttien sisäpuolella, esilinnan pihalla.  Infopiste on auki ma 5.6. klo 8-18. Turun Linnaan kuljetaan ilmoittautumisen jälkeen pääportista ja avajaiset alkavat esilinnan pihassa klo 10, jolloin kohotamme yhdessä tervetuliaismaljan. Saat ilmoittautuessasi tapahtumakassin, josta löydät tärkeää infoa sekä termosmukin. Termosmuki toimii tapahtuman ajan vesi/kahvi/teemukina ja on siis aina pidettävä mukana ruokailuissa.

Esteettömyys linnassa: Ota meihin järjestäjiin yhteyttä, mikäli sinulla on tarvetta esteettömään liikkumiseen. Historiallisessa linnassa on paljon epätasaisia portaita ja kapeita kulkuväyliä.

Matkatavarasäilytys: Rinkat ja muut isot matkatavarat jätetään ilmoittautumisen jälkeen erilliseen vartioituun tilaan. Matkatavaroiden luona ei ole mahdollista käydä päivän aikana. Päivän aikana tarvittavat ulkovaatteet voi jättää linnan aulan vaatenarikkaan.

Retkieväslounas: Osallistumismaksu kattaa maanantaina retkieväs-lounaan ja kahvin/teen kahvileipineen. Kahvin/teen voi noutaa haluamanaan ajankohtana. Lounas jaetaan useassa eri pisteessä Turun linnassa pääpuheenvuorojen jälkeen klo 12 alkaen. Evään voi nauttia linnassa tai linnan puistossa. Tapahtumakassissa on lisäksi hieman välipaloja iltapäivää varten.

Pelit ja vehkeet -demot Turun linnassa: demot sijaitsevat Linnan aulassa, jonne on sisäänkäynti linnan sisäpihalta. Demot pyörivät klo 12-17. Poikkea sinulle sopivana aikana.

Luennot ja seminaarit ovat Turun linnassa neljässä salissa. Varmista luentojen ja seminaarien sijainnit ja alkamisajankohdat käsiohjelmasta tapahtumaa edeltävällä viikolla. 

Turun työpajat ma 5.6. klo 15:30-17: Turun työpajat järjestetään pääsääntöisesti Turun linnan läheisyydessä Linnan puistossa. Kaikkiin työpajoihin on yhteislähtö Turun linnan pääporttien edestä Linnan puistosta heti seminaarien päätyttyä.

Huom! Seuraaviin työpajoihin on yhteiskuljetus: Konkreettisuutta kestävään kehitykseen * Runoilua ja rentoilua Samppalinnan puistossa * Tutustuminen daghem Lyckobon pihaan ja ulkoilukulttuuriin * Vierailutyöpaja Turun yliopistolla * Ympäristökierros Green Key -hotellissa.  Jos viet matkatavarat Turun linnan matkatavarasäilöön, aseta ne oman työpajasi nimellä merkitylle paikalle, niin löydät tavarasi nopeammin niitä hakiessasi. Iltapäivän työpajan nimen löydät nimilapustasi. Linnan puistossa järjestettävien työpajojen osallistujat hakevat matkatavarat vasta työpajojen päätyttyä. Mikäli työpajaasi on yhteiskuljetus ja olet vienyt matkatavarat Turun linnan matkatavarasäilytykseen, suuntaa työpajoja edeltävän seminaarin jälkeen (klo15) ensin hakemaan matkatavarasi säilytyksestä ennen työpajojen yhteislähtöpisteeseen ja busseihin siirtymistä. Matkatavarat voi jättää bussiin odottamaan työpajan ajaksi. Muualla järjestettävien työpajojen päätyttyä on kuljetus takaisin Turun linnalle, pois lukien Turun yliopiston vierailutyöpaja, josta matka jatkuu suoraan ammattiopisto Liviaan vierailulle ja sieltä edelleen Ahtelaan.

NUORISOLEIRIKESKUS AHTELA MAANANTAINA 5.6.2017 klo 19:00-> ja TIISTAINA 6.6.

osoite Ahtelantie 30, 21570 Sauvo >kartta

leirikeskus Ahtelan omat verkkosivut

Siirtyminen Turun linnalta leirikeskus Ahtelaan Sauvoon: Turun linnasta nuorisoleirikeskus Ahtelaan on noin tunnin ajomatka (etäisyys noin 53 km). Yhteiskuljetukset Turun linnalta leirikeskus Ahtelaan lähtevät työpajojen päätyttyä Turun linnan pääportin edestä klo 17-18 välillä porrastetusti. Busseja lähtee yhteensä kuusi. 

Bioenergian tuotanto ja hyödyntäminen oppilaitoksessa -vierailu ammattiopisto Liviassa matkalla Ahtelaan: Tapahtuman yksi busseista kulkee Livian kautta. Liviaan menevä bussi odottaa heti klo 17 työpajojen päättyessä Turun linnan pääportin tuntumassa. Kyytiin mahtuu ensimmäiset noin 30 Livia vierailusta kiinnostunutta. Loput bussin paikat on varattu Turun yliopiston -työpajaan osallistuville. Bussi ajaa Turun linnalta ensin yliopistolle ja jatkaa siitä Liviaan. Mikäli siis haluat Livia vierailulle, suuntaa työpajan päätyttyä klo 17 hakemaan matkatavarat Turun linnan tapahtuman matkatavarasäilytyksestä ja sitten bussiin, jonka edessä on iso kyltti tekstillä: ”LIVIAAN”. Huomioi jo matkatavaroita säilytykseen viedessäsi, että viet ne Livia-kyltillä merkittyyn paikkaan. Tällöin löydät matkatavarasi nopeammin ja ehdit rauhassa bussiin.

Infopiste ja ilmoittautuminen leirikeskus Ahtelassa: tapahtuman info sijaitsee huoltorakennus Luotsissa. Vain iltaohjelmaan ja/tai pelkkään tiistain ohjelmaan osallistuvien tulee ensin ilmoittautua Ahtelan infossa. Infossa on päivystys koko tapahtuman ajan. Infosta löytyy ensiapu sekä löytötavarat. Info palvelee myös puhelimitse numerossa 045 6575 442 tai 041 5368 232 sekä 050 524 9624 (på svenska). >leirintäkeskus Ahtelan aluekartta.

Majoittuminen Ahtelassa: Teltat pystytetään merkityille telttailualueille (Huoltorakennus Luotsin ja Majakan taakse). Riippumaton voi kiinnittää mihin vain metsäiselle alueella. Sisämajoituksen eli patjamajoituksen varanneet sekä puolijoukkuetelttapaikan varanneet saavat tiedon majoittumispaikastaan leirintäkeskus Ahtelan Ulos – Ut – Out! -infosta.

Ruokailut Ahtelassa: Maanantain iltaohjelman lunastaneille tarjoillaan illallinen Ahtelassa sinne saavuttaessa alkuillasta (noin klo 19 alkaen) ja myöhemmin illalla iltapalaa nuotioilla. Tiistaina aamiaisen lunastaneille on tarjolla aamupala klo 7-9. Lämmin lounas, jälkiruoka ja kahvit ovat tarjolla klo 12:15-14. Mikäli et ole varannut iltaohjelmaa ja/tai aamiaista, mutta haluat ne vielä lunastaa, olethan pikaisesti yhteydessä järjestäjiin.

Turussa hotelleissa majoittuvien ja tiistaiaamuna 6.6. Turun keskustasta saapuvien yhteiskuljetukset: maanantai-iltana 5.6. noin klo 22:30 on yhteiskuljetus leirikeskus Ahtelasta Turun keskustaan Kauppatorille. Kuljetus Ahtelaan tiistaiaamuna 6.6. klo 7:45 lähtee samasta paikasta eli tilausajobussien pysähtymispaikalta Kauppatorin laidalta ortodoksisen kirkon edestä Yliopistonkadulta. Mikäli yövyt (ma-ti) laivahostelli Boreassa, olethan yhteydessä järjestäjiin. Tarvittaessa voidaan järjestää bussien reitti kulkemaan laivahostelli Borean kautta.

Yhteisbussikuljetus leirikeskus Ahtelasta Turun rautatie- ja linja-autoasemalle tapahtuman päätyttyä 6.6.: Ensimmäiset bussit lähtevät Ahtelasta heti työpajojen päätyttyä klo 15:30 alkaen sitä mukaan, kun bussit täyttyvät. Busseja lähtee yhteensä kuusi. Mikäli sinulla on kiire jatkoyhteyteesi, pidäthän huolen, että olet ensimmäisenä matkaan lähtevässä bussissa. Matka Turkuun kestää noin tunnin. Viimeisetkin bussit saapuvat Turun rautatie- ja linja-autoasemalle noin klo 17. Yhteisbussikuljetuksiin on pitänyt varata paikka ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli sinulla olisi tarve olla Turussa hieman aiemmin jatkoyhteyksiesi vuoksi, olethan yhteydessä järjestäjiin mahdollisimman pian. 

Ohjelma Ahtelassa: Nonstop-pajoihin (Äventyr och uppleverser – Seikkailua ja kokemuksia sekä Metsäesitys: Ajoissa) ei tarvitse ilmoittautua, vaan voit poiketa niihin itsellesi sopivina aikoina. Lue lisää >nonstop-pajoista Minimessut järjestetään 6.6. Ahtelassa. Näytteilleasettajat ja lisätietoa minimessuista löydät >täältä. Monet yhteistyökumppanimme antavat alennuksia tuotteistaan tapahtuman osallistujille. Käy katsomassa minimessuilla, mistä kaikista tuotteista saat rahanarvoisia etuja tapahtumaviikon aikana. Tarkempia tietoja luennoista ja työpajoista löydät verkkosivuilta ja käsiohjelmasta tapahtumaa edeltävällä viikolla.

Lämpimästi tervetuloa Ulos – Ut – Out!

Kaikkien järjestäjien puolesta,

Suvi Pessala (info suomeksi), Eva-Lotta Backman-Winquist (info ruotsiksi) ja Maija Ihantola (tapahtumakoordinaattori)

Yhteydenotot

Suvi:  suvi.pessala@smy.fi puh. 045 6575 442

Eva-Lotta: eva-lotta@idrott.fi, puh. 050 524 9624

Maija:  info@ulos2017.fi puh. 041 5368 232